Miten ihastunut mies puhuu naiselle?

Moni ihastunut nainen pohtii, että miten voi selvittää onko mies ihastunut. Muuttuuko miehen elekieli ja puhe, kun hän kohtaa ihastuksensa? Mistä ihastumisen huomaa ja mitkä ovat sen tunnusmerkkejä? Toisista miehistä ihastumisen huomaa huomattavasti helpommin kuin toisista, mutta mistä ihastumisen sitten loppujen lopuksi tunnistaa miehestä riippumatta.

Miten ihastunut mies puhuu naiselle?

Ihastuneen miehen käytös muuttuu kohdatessaan ihastuksensa, toiset ovat taitavampia peittelemään ihastustaan ja toiset eivät edes yritä tehdä niin. Ihastunut mies hakeutuu vähintäänkin jonkun tekosyyn varjolla ihastuksen kohteensa seuraan ja haluaa saada keskustelua aikaiseksi keinolla millä hyvänsä. Ihastuneena mies haluaa tietää ihastuksen kohteensa elämästä, asioista ja on kiinnostunut ihan pelkistä kuulumisista.

Moni ihastunut mies ei saa silmiään irti ihastuksen kohteesta, puheen sävy saattaa muuttua matalammaksi, pehmeämmäksi ja rauhallisemmaksi. Ujoimmat yksilöt muuttuvat kasvojen väriltään kirkkaan punaisiksi ja sekoavat jopa sanoissaan. Erityisen ujot tapaukset eivät uskalla juuri sanoa mitään, koska pelkäävät nolaavansa itsensä. Nämä erityisen ujot tapaukset tyytyvätkin yleensä ihailemaan ihastustaan hieman kauempaa. Mies haluaa kontaktia, vaikka ei sitä näytäkään.

Intensiivinen tuijotus, hakeutuminen ihastuksen kohteen lähelle ja keskustelun ylläpitäminen mahdollisimman pitkään jo kertovat ihastumisesta. Mies haluaa tietää ihastuksen kohteen elämästä ja ajatusmaailmasta oikeastaan kaiken, eikä malta lopettaa keskustelua ellei ole ihan pakko. Ihastuneena hän saattaa jopa keskittyä keskusteluun niin tarkoin, ettei edes kiinnitä huomioita ympärillä oleviin asioihin.

Aito kiinnostuminen saa kyselemään

Ihastuksen kohde on mielessä aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä. Aamulla ihastuksen kohteena oleva voi saada puhelimeensa hyvän huomenen toivotukset ja illalla ennen nukkumaan menoa hyvän yön toivotukset. Keskellä päivää hän saattaa kysyä miten päivä on sujunut tai kertoa omasta päivästään. Hän on aidosti kiinnostunut ihastuksen kohteensa kuulumisista. Mies on kiinnostunut rakkaudestaan.

Mies haluaa tavata ihastuksensa ja viettää aikaa hänen kanssaan. Viikonlopun lähestyessä ihastunut mies voi kysellä ihastuksensa kohteen viikonlopun suunnitelmia. Hän saattaa ehdottaa tapaamista, jos tällä ei ole suunnitelmia. Samalla hän voi yrittää kartoittaa, että onko ihastuksen kohteella kuvioissaan muita miesehdokkaita tai onko ihastuksen kohde kiinnostunut hänestä.

Aidosti ihastunut mies on kiinnostunut ihan kaikista asioista ja kyseleekin kaikkea mitä mieleensä juolahtaa. Jos ei ihastusta ole ilmassa, ei myöskään toisen kuulumiset kiinnosta. Naisen asioiden ja tekemisten kyseleminen onkin yksi varmoista ihastumisen merkeistä. Hän haluaa oppia tuntemaan naisen läpikotaisin ja pitäytyä myös tämän mielessä.

Miehet näyttävät ihastumisensa eri tavoin – toiset herkemmin kuin muut

Toiset miehet näyttävät ihastumisensa hyvinkin selkeästi ja toisista ihastumisen aistiminen on huomattavasti vaikeampaa. Tähän toki vaikuttaa miehen luonne ja sosiaalisuus aika paljon. Muutenkin avoin tapaus näyttää todennäköisesti tunteensa hyvinkin helposti. Hyvin ujo ja varautunut mies ei välttämättä uskalla näyttää tunteitaan koskaan, mikä on tietysti aika surullista.

Avoimempi ihastunut mies on aktiivisempi. Mies kyselee kuulumisia, haluaa tavata ja saattaa flirttaillakin. Hän hakeutuu mahdollisimman usein naisen lähelle, jotta saisi nähdä häntä mahdollisimman paljon. Jos nainen on lähestynyt häntä viestillä, hän vastaa siihen mahdollisimman pian. Ihastunut mies vaivautuu lähettämään naiselle pitempiäkin viestejä ja haluaa ylläpitää vuorovaikutusta. Mies on kiinnostunut vastaamaan myös heti, kun viestin ilmotus pompahtaa näytölle.

Varautunut ja ujo ihastunut mies saattaa tyytyä ihailemaan ihastuksen kohteena olevaa kaukaa. Ujo mies saattaa varovasti ja vältellen tuijottaa naista tai ottaa varovaisen katsekontaktin yhdessä ujon hymyn kanssa. Hän ei välttämättä koskaan rohkaistu kertomaan millään tasolla tunteistaan. Jos nainen aistii ne hänestä ja on kiinnostunut, täytyykin hänen tehdä aloite jos haluaa jutun etenevän mihinkään.

Miten huomata ensimerkit miehen ihastumisesta?

Oikeastaan ihastunut mies voi näyttää jopa hieman koomiselle tuijottaessaan naista. Intensiivinen tuijotus, silmät suurina tai toistuva tuijottelu paljastaa kiinnostumisen naisesta. Toistuvan katsekontaktin ottaminen onkin usein ensimmäinen kiinnostuksesta kielivä merkki. Takaisin silmiin tuijottaessa mies saattaa punastua tai kääntää katseensa pois. Hän ei kutenkaan malta olla katsomatta ja katse palautuu ihastuksen kohteeseen hyvinkin pian.

Pitkän katsekontaktin lisäksi mies seisoo ryhdikkäästi ja osoittaa hymynsä ihastuksen kohteelleen. Aito hymy näkyy myös silmistä. Automaattisesti mies ajautuu lähemmäs kohti naista, johon on ihastunut. Ihastuneena mies saattaa tiedostamattaan asettua keskustelemaan naisen kanssa niin, että väliin ei yksinkertaisesti sovi muita ja kaikki keskittyminen kohdistuu ainoastaan ihastuksen kohteena olevaan naiseen. Ihastunut mies myös pitää tyylistään parempaa huolta, ja pukeutuu naisen kohdatessaan paremmin kuin yleensä. Hajuvesikin saattaa olla yleensä kunnossa.

Muita tunnusmerkkejä ovat vaatteiden silittely, hiusten harominen tai huulten lipominen. Puhe saattaa muuttua tavallisesta poikkeavamman nopeaksi tai hermostunut nauru lisääntyä. Ihastuminen nostaa sykettä, hengitys tiheytyy ja hieneritys lisääntyy. Korvaavalla toiminnalla mies pyrkii tiedostamattaan peittämään hermostuneisuuttaan. Nämä merkit yhdessä aiempien merkkien ja kuulumisten kyselemisen lisäksi ovat jo varma merkki ihastumisesta.

Ihastunut mies haluaa koskettaa

Ihastuneena miehet, niin kuin naisetkin hakeutuvat lähelle ihastumisen kohdetta. Lähietäisyydellä keskusteltaessa mies saattaa koskettaa naista tai epähuomiossa kädellä tai käsivarrella koskettaa naisen kättä. Tämä on tyypillisesti yksi ihastumisen merkeistä siinä vaiheessa, kun ei vielä oikein uskalleta näyttää todellisia tunteita vastapuolelle ja yritetään peitellä omaa ihastumistaan.

Kun johonkin on ihastunut, haluaa olla hänen lähellään. Jos se pätee ihastuneisiin naisiin, niin pätee se ihastuneisiin miehiinkin. Kiinnostuksen alkuvaiheessa kevyiden hipaisujen ja kosketusten lisäksi mies voi taputella kaverillisesti olalle tai antaa tapaamisen päätteeksi halauksen. Kahvilassa istuessa miehen jalka voi muka vahingossa koskettaa naisen jalkaa pöydän alla.

Jos ihastunut mies saa vastakaikua tunteilleen, hän uskaltaa ja haluaa näyttää tunteensa julkisestikin paremmin. Julkisilla paikoilla liikkuessa mies saattaa tarttua naisen käteen kiinni ja kävellä käsi kädessä tämän kanssa. Kosketukset ovat tärkeitä ja viestivät ihastuksen ja kiinnostuksen voimasta. Ensimmäisen suudelman jälkeen ei ihastumisen pitäisi ainakaan olla enää yhtään epäselvää.

ihastunut mies sängyssä

Hän haluaa näyttää parhaat puolensa

Jokainen haluaa näyttää hyvältä ihastuksensa silmien edessä. Niin haluavat naiset kuin miehetkin. Mies panostaa ulkonäköönsä tälläytymällä peilin edessä ja suihkauttamalla, joskus hieman liiankin reilusti, hajuvettä ettei varmasti tuoksuisi ainakaan hielle. Ihastunut mies haluaa näyttää hyvältä ja käyttää yllättävän paljon aikaa vaatevalintaansa. Haluaahan hän tehdä vaikutuksen myös siistin ulkonäkönsä avulla.

Ihastuminen voi aiheuttaa myös ulkonäköpaineita miehelle. Uuden liikuntamuodon aloittaminen, salilla ahkerammin treenaaminen ja ruokavalion muuttaminen terveellisemmäksi saattaa tulla kuvioon ihastumisen myötä. Terveellisillä elämäntavoilla ja itsestään huolehtimisella mies alitajuisestikin haluaa ihastuksen kohteena olevan naisen kiinnittävän häneen huomiota. Ilmiselvää on, että mies haluaa näyttää myös naiselle olevansa hänelle juuri se oikea valinta.

Pelastava prinssi valkoisella ratsulla ei enää ole ihan tätä päivää, mutta mies haluaa olla avuksi naiselle kaikissa sellaisissa asioissa, joissa kokee voivansa auttaa. Mies voi tarjota naiselle vaikkapa remontointiapua tai auttaa auton korjaamisessa, jotta voisi näyttää myös välittävänsä naisesta ja olevansa apuna hänelle. Yhteisen ajan viettäminen on tietysti tavoiteltavaa, missä muodossa tahansa.

Mielentila paranee

Naisille usein sanotaan heidän ollessaan ihastuneita, että he hehkuvat. Näin se on miestenkin kohdalla. Ihastunut mies ei ehkä varsinaisesti säteile, mutta hän on selkeästi pirteämpi, saa enemmän asioita aikaan ja on yleisesti ottaen hyvän tuulinen. Ihastuminen vaikuttaa mielentilaan piristävästi ja saa aikaan hyvän olon, joka myös näkyy.

Ihastuneena arkiset ja tylsätkään asiat eivät tunnu niin tylsiltä. Ajatus saattaa harhailla ihastuksen kohteessa ja ihastuminen tuo piristystä arjen keskelle. Innostus eri asioiden tekemiseen lisääntyy ja energian määrä kasvaa, mies saattaa olla huomattavasti aktiivisempi kaikissa tekemisissään kuin ennen ihastumistaan. Joskus on todettu, että katsellaan maailmaa ruusunpunaisten lasien läpi. Miehet eivät tätä myönnä, mutta niin se taitaa ihastuessaan heilläkin olla.

Miehilläkin kortisolin tuotanto lisääntyy ihastuneena ja keho on tietynlaisessa stressitilassa. Ihastumisen aiheuttama stressitila pitää miehen valppaana ja kiinnostus naista kohtaan jatkuu. Tässä ihastuksen aiheuttamassa stressitilassa myös mies on valmiimpi toimimaan ja tekemään asioita ihastuksen kohteena olevan naisen eteen. Saman stressitilan ansiosta ruokahalu voi pienentyä ja unettomuus lisääntyä.

Osa ihmisistä on enemmän läheisyydenkipeitä kun toiset

Kaikki ihmiset eivät selvästikään ole niin tarvitsevia kuin toiset – tämä kannattaa muistaa on kyse sitten ihastuksesta, rakkaudesta tai joltain siltä väliltä. Sellaisiakin pareja on, joissa toinen osapuoli tarvitsee enemmän läheisyyttä kuin toinen. Tämä saattaa kuulostaa hankalalta yhtälöltä, mutta nämäkin asiat ovat keskusteltavissa ja kompromisseja kannattaa aina tehdä. Tämä voi myös vaihdella kausittain. Ihastunut mies näyttää tunteensa nykyaikana myös paljon herkemmin kuin ennen – älkää ikinä säikkykö kertoa tunteistanne!

Rakkaus ja ihastuminen on upeita tunteita

Rakkaus ja ihastuminen on sellaisia asioita, joita jokaisen pitää päästä kokemaan! Rakkaus parantaa mielen, ja pitää ihmiset kurissa. Ilman rakkautta syntyy pahuutta. Nykyajan deittailutavat ovat menneet huonoon suuntaan, ja pitäisi olla ”cool” ja ei esimerkiksi vastata heti viesteihin. Naisten.fi toimitus kuitenkin hylkää tämän väittämän, ja toivoo kaikille erittäin rakkauden täyteistä elämää, ja olkaa juuri sellaisia kuin itse olette välittämättä muiden mielipiteistä tai ohjeista!