Lahja 60-vuotiaalle naiselle

60-vuotias todennäköisesti omistaa jo kaiken mitä hän tarvitsee, mutta kun täytetään tasavuosia, on tapana ostaa jotain erityistä. Lahjojen antaminen on ihanaa, mutta monille hyvän lahjan löytäminen voi olla vaikeaa ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Lahjan olisi tarkoitus ilahduttaa päivänsankaria. Monesti halutaan ostaa jotain erilaista ja käytännöllistä, jota ei välttämättä osata yhtään odottaa. Löydät parhaimman lahjan 60-vuotiaalle naiselle meidän artikkelimme kautta!

Lahjaa hankkiessa on syytä huomioida muutama asia

Ensimmäinen asia joka tulee ottaa huomioon on miettiä mitä päivänsankari merkitsee sinulle. Mitä paremmin hänet tuntee, sitä enemmän löytyy myös vaihtoehtoja täydelliselle lahjalle, josta hän varmasti pitää. Yleensä halutaan ostaa sellainen lahja, joka vastaa juuri hänen kiinnostuksen kohteita. Jos taas kyseessä ei ole niin läheinen henkilö, silloin voidaan etsiä ideoita yleiseltä tasolta.

Toinen asia, mikä tulisi huomioida lahjaa hankkiessa, on päivänsankarin kiinnostuksen kohteet ja millainen persoona hän on. Hän saattaa pitää matkustelusta, ruoanlaitosta, lukemisesta tai muusta. Lahjan voi hankkia sen perusteella, mitä hän tykkää tehdä, jolloin hän varmasti ilahtuu lahjasta. Jos tietää hänen kiinnostuksen kohteet, on paljon helpompi alkaa miettimään sopivaa lahjaa. 60-vuotislahja on tärkeä!

Kolmas asia, joka huomioidaan lahjaa hankkiessa, on päivänsankarin ikä. Yleensä vanhemmat ihmiset arvostavat enemmän aineettomia lahjoja, esimerkiksi lahjakortteja tai elämyksiä, koska he yleensä omistavat jo kaiken tarpeellisen. Vanhemmat ihmiset arvostavat myös itsetehtyjä lahjoja enemmän kuin nuoret ihmiset. Nuoret taas arvostavat yleensä enemmän materiaa. Siispä henkilön iän perusteella on helpompi miettiä lahjaa. Toki tässä tapauksessa etsimme lahjaa vain 60-vuotiaalle naiselle!

Kaikki lähtee budjetista

Vanhemmille ihmisille lahjassa ei ole tärkeintä hinta ja usein he arvostavatkin enemmän itsetehtyä tai edullista. Yleensä hyvää budjettia pidetään 25-100€ välillä, tämä tosin riippuu paljon päivänsankarin mielenkiinnon kohteista. Tärkeintä lahjan antamisessa on kuitenkin sen tarkoitus ja läheisen ilahduttaminen, siispä budjetin ei tarvitse olla aina niin suuri. Jos omistaa mielikuvitusta, niin voi pärjätä hyvinkin pienellä budjetilla, ja 60-vuotislahja on täydellinen.

Aina ei välttämättä tarvitse edes käyttää rahaa lahjaan. Jos budjetti on tiukka, lahja voi olla myös jotain yhteistä tekemistä tai apua vaikka kotiaskareisiin. Esimerkkinä voisi olla käsintehty lahjakortti, jolla voi luvata vaikka siivota lahjansaajan kodin, ajella nurmikon tai tehdä lumityöt. Se voi olla paljon arvostettu kuin jokin konkreettinen lahja.

Klassikkoideat, jotka toimii aina!

Hyvä lahjaidea, josta todella moni 60-vuotias nainen innostuu, ovat aineettomat lahjat. Näihin kuuluvat esimerkiksi lahjakortti johonkin kivaan kylpylään. Kylpylälomaan voi yhdistää erilaisia kauneushoitoja, illallisia ja hierontoja, joista voi nauttia vaikka koko loman ajan. Kylpylöitä on todella laajalti sekä erilaisia, joten jokainen 60-vuotias nainen varmasti osaa arvostaa rentouttavaa kylpylälomaa itsekseen tai vaikka ystävän kanssa.

Elämyslahjat ovat myös todella hyviä vaihtoehtoja, koska niistä löytyy jokaiselle mieleinen. Jos ei ole ihan varma päivänsankarin kiinnostuksen kohteista, niin hänelle voi hankkia sellaisen elämyslahjakortin, jolla hän saa itse ostaa haluamansa elämyksen. On myös vaihtoehtona ostaa lahjakortti suoraan johonkin tiettyyn elämykseen, jos tietää mistä lahjansaaja innostuu. Elämyslahjakortin voi ostaa esimerkiksi hemmotteluihin, ruokaelämyksiin, luontoelämyksiin ja paljon muuhun.

Jos kuitenkin haluaa ostaa mieluummin aineellisen lahjan, niin kannattaa ensin tiedustella, onko mitään mitä hän tarvitsisi, koska vanhemmilla ihmisillä on yleensä jo kaikkea tarpeellista kotonaan. Tarpeellisia lahjoja, joista 60-vuotias nainen voisi ilahtua ovat esimerkiksi jokin kaunis riipus, kuten vaikkapa sormus, tai jotain tekemistä kotiin, sillä 60-vuotiailla voi olla usein yksinäistä. Jos löytyy mielikuvitusta, voi itse helposti tehdä lahjan, jota hän osaa arvostaa.

Nykyään 60-vuotiaatkin voivat olla trendikkäitä

60-vuotias ei ole todellakaan vielä mikään ikäloppu. Nykyaikana tämä on vaan korostunut entisestään, koska yleisesti ottaen esimerkiksi elintaso on parantunut huomattavasti siitä, mitä se oli joskus ennen muinoin. Tästä syystä ei pidä mitenkään aliarvioida sitä, jos 60-vuotias haluaa näyttää myös trendikkäältä. Onhan hänellä siihen samanlainen oikeus kuin kenellä tahansa muullakin.

Nykyään 60-vuotiaat ovat myös entistä valveutuneempia tämän hetken kuumimmista trendeistä ja muista vallitsevista muotivirtauksista. Tämän vuoksi syntymäpäivälahja voisi olla myös jotain trendikästä, esimerkiksi jokin tämän hetkinen hittituote. Esimerkiksi viihdelaite voisi olla sopiva tai kenties äänikirja. Tietysti tässä kannattaa ottaa huomioon myös päivänsankarin kiinnostuksen kohteet ja elämäntyyli, ettei tule ihan virhelyöntiä.

Mikä on suhteesi lahjan annettavalle? Se määrittää myös paljon

Suhde päivänsankariin on myös yksi ratkaisevista tekijöistä lahjaa miettiessä. Omalle, 60-vuotiaalle äidille on yleensä helppo ostaa lahjoja, koska hänet tuntee yleensä todella hyvin. Silloin voi jopa uskaltaa ostaa rennommalla mielellä jotain pelkäämättä, että menee ihan pahasti pieleen. Tosin tähänkin vaikuttaa luonnollisesti hänen persoonansa ja myös se kuinka läheinen suhde häneen on.

Jos kyseessä on vaikka 60-vuotias täti, tällöin voi tulla jo enemmän hankaluuksia miettiä lahjaa. Tosin tähänkin vaikuttaa se, kuinka läheinen hänen kanssaan on. Ystävä on monesti se, joka tuntee myös hyvin päivänsankarin. Tällöin voi uskaltaa taas kokeilla rajoja lahjaa ostaessa ja jopa hankkia vaikka seksilelun! Vibraattorit ovat useimmiten klassikoita, kaalimato jne. Mutta tässäkin tapauksessa myös on hyvä huomioida ystävyyssuhteen taso ja muistettavan persoonallisuus. 60-vuotiaalle naiselle lahjan hankkiminen ei ole ydinfysiikkaa!

Toimituksen vinkki: Älä mieti liikaa, mitä sukulaissuhdetta 60-vuotias nainen edustaa. Mieti tarkemmin se, mitä Hän merkitsee sinulle! Jos elämäänne sisältyy yhteisiä hetkiä ja ystäviä, lahja voi olla mitä vain!

Jos budjettia on reilusti, lomamatka on upea idea

Kun rahasta ei ole kiinni investoida lahjaan, silloin lomamatka voi olla hyvä idea päivänsankarille. Mutta tässäkin asiassa täytyy ensin tietää, onko kyseessä henkilö, joka tykkää matkustella vai kenties kotona viihtyvä tyyppi. Toisaalta kotona viihtyvällekin lomamatka voi olla todella ihana yllätys ja vaihtelua arkeen. Ja erityisesti se antaisi mahdollisuutta poistua mukavuusalueeltaan.

On silti otettava myös huomioon seikka, että jos lahjansaaja on esimerkiksi lentopelkoinen tai jokin muu este, mikä voisi rajoittaa matkalle lähtemistä. Tai jos hän ei vaan halua lähteä kotoa mihinkään. Näissäkin tapauksissa on erittäin tärkeää, että tuntee hänet erityisen hyvin ennen kuin lähtee ostamaan tämän tyyppistä lahjaa, ettei menisi rahat ihan hukkaan.

Lahjamatkasta tulee varmasti upea, kun sen suunnittelee hyvin

Jos päädytään kuitenkin matkaan, se kannattaa suunnitella hyvin etukäteen. On hyvä miettiä aluksi, tarjoaako päivänsankarille reissua kotimaahan vai naapurimaahan, tai vaikka kenties matkaa aurinkorannoille asti. Reissun sijainnista riippuen se saattaa tuoda mukanaan enemmän vai vähemmän järjesteltävää ja rahallista menoa. Kannattaa siis aina miettiä, kuinka paljon on loppujen lopuksi valmis investoimaan.

Täytyy myös ottaa huomioon matkan pituus. Mahdollisesti pitää hoitaa myös hotellivaraukset tai muut majoitusjärjestelyt. Matkan ajankohtaakin on hyvä miettiä, että onko se päivänsankarille hänen elämäntilanteeseensa sopiva. Matkaohjelmaakin on hyvä miettiä etukäteen. Mutta on myös syytä ottaa huomioon se, ettei tule liikaa ohjelmaa yhdelle päivälle. Koska sekin voi olla joillekin väsyttävää.

Synttärisankarin läheisiltä voi myös kysellä neuvoja, jos ei itse tiedä hänen matkailutottumuksista tai muusta asiaan liittyvästä. Tai miksei vaikka kautta rantain yrittää urkkia itse tietoa suoraan häneltä kuitenkaan paljastamatta aikeitaan. Tämä vaatiikin hieman psykologista silmää, koska aina on vaara, että koko suunnitelma paljastuu. Tosin ei kaikki ihmiset siitä kuitenkaan edes pahastu.

Mitä enemmän lahjaan osallistuvia, sen isompi budjetti

Sanomattakin on selvää, että jos päivänsankarin muistamiseen osallistuu useampi henkilö, tällöin voidaan harkita luonnollisesti isompaa lahjaa. 60-vuotiaalle lomamatka tai jokin hieman pienimuotoisempi reissu olisi juuri oivallinen lahjaidea tällaisissa tilanteissa. Myös jonkin isomman ja kalliimman konkreettisen lahjan ostamiseen voidaan hyödyntää isompaa porukkaa. Mutta tässäkin tapauksessa on muistettava ottaa huomioon muistettavan kiinnostuksen kohteet ja tarpeet. Kun täyttää 60-vuotta, se on iso merkkipaalu!

Päivänsankarin mahdolliset lapset perheineen ovat juuri yksi hyvä esimerkki isommasta porukasta, joka voi yhdessä investoida kattavampaan lahjaan. Mutta miksei myös mahdollinen työporukka tai ystäväporukka voisi toimia samalla tavalla. Kuitenkin on syytä pitää mielessä, että usein lahjan rahallisella arvolla ei ole loppupeleissä mitään merkitystä. Joskus sekin voi riittää päivänsankarille, että vieraiden kanssa saa vaihtaa kuulumisia ja heille saa keittää kakkukahvit.

Muista, että ajatus on tärkein!

  • Lahjan ei tarvitse olla ylitseampuva, ajatus on tärkein toisen muistamisessa!
  • Jos taloudellinen tilanne on huono, voi vaikka itse askarrella jotain. Tärkeintä on muistaa 60-vuotispäivän kunniaksi.
  • Jos et jostain syystä saanut tästäkään artikkelista vielä apua, muista katsoa meidän muutkin artikkelit!