Naisten vaatteet netistä – Mistä kannattaa tilata vaatteita?

Uutta muotia vailla? Haluat tilata netistä vaatteita mutta et tiedä mistä kannattaa tilata? Ei hätää! Tässä artikkelissa kerron sinulle mistä löytyy naisten vaatteet netistä.

Mennään itse asiaan!

Kotimainen vai ulkomaalainen verkkokauppa – Mitä eroa?

Euroopan sisällä toimitus tapahtuu nopeasti ja kotimaisuudella ei tähän merkittävää eroa saa. Esimerkiksi ulkomaalainen toimija Zalando toimittaa naisten vaatteet netistä ilmaiseksi. Euroopan ulkopuolelta tehdyt tilaukset ovat tosin asia erikseen. Ne täytyy aina tullata (Tulli – kaikki tullataan). Brexitin jälkeen myös Iso-Britannia on EU:n ulkopuolella joten muista myös tämä.

Eli vaikka toimitus Suomeen nopeasti EU:n ulkopuolelta tulisikin joutuu se aina käymään myös tullin läpi ja tämä tietenkin hidastaa toimitusta. Tulli-ilmoituksen voit tosin tehdä jo etukäteen ja nopeuttaa prosessia. Hintaa toki tilaukselle tulee lisää koska joudut maksamaan verot, tullimaksut ja todennäköisesti myös kalliimmat toimituskulut. Voit laskea kulut (tullimaksu ja arvonlisävero) tullin tullilaskurin avulla.

Yhteenveto:

  • Jos olet hintatietoinen – valitse eurooppalainen verkkokauppa
  • Yleisesti eurooppalainen verkkokauppa on turvallisempi vaihtoehto (lue case Kiina)

Netin ”kotimainen” ei myöskään aina automaattisesti tarkoita sitä, että naisten vaatteet toimitetaan Suomen sisältä. Monella kotimaisella toimijalla voi olla yhteistyöä varaston tai muun kolmannen osapuolen kanssa josta lopputuote laitetaan matkaan.

Varoitus – Naisten vaatteet Kiinasta

Vaikka Kiinasta varmasti löytyy turvallisia ja luotettavia verkkokauppoja kannattaa kuluttajan olla silti varuillaan. Liian halpa hinta on usein liian hyvää ollakseen totta eikä tavara vastaa sitä mitä voisi kuvitella. Jos sen edes joskus edes saa. Toimitusajat ovat niin ikään mallia ”herran haltuun”. Jos lompakossa ei ole tarpeeksi painetta niin maltti on valttia. Odota ja tilaa naisten vaatteet netistä, luotettavasta paikasta.

Kiinassa valmistetut pikamuotivaatteet ovat hyvin usein kyseenalaisella tavalla tuotettuja (mm. lapsityövoima, orjatyövoima), ja niitä ostamalla tuet huonoja ihmisoikeuksia sekä vallan väärinkäyttöä. Myös muut maat, kuten bangladesh tekevät näin. Nykyään kannattaa suosia joko kotimaisia pienvalmistajia tai pohjoismaisia muotibrändejä!

Selvitä kokosi etukäteen

Vaikka moni toimija tarjoaa ilmaiset toimitukset ja palautukset ei tuotteiden edes takaisin lähettäminen ole kovin ekologista. Palautuksia välttää kuin tietää oman kokonsa. Ja olet oikeassa, toki tämä vaihtelee aina brändien mukaan joten suosi sellaisten brändien tuotteita joiden koot tiedät ja tunnet hyvin.

Esimerkiksi suurketjun h&m -naistenvaatteet ovat usein suunniteltu hyvin pienikokoisille naisille ja niiden koot saattaa ihmetyttää monia. Esimerkiksi jonkun paidan koko M saattaa olla hyvinkin pieni verrattuna jonkun toisen brändin M -kokoon.

Isojen brändien omat kaupat

Monelta suurelta ja tunnetulta merkiltä löytyy omat verkkokaupat ja näin ollen heidän tuotteita voit helposti tilata suoraan Suomeen tätä kautta. Jos olet ostamassa vaikkapa Niken lenkkareita tai treenivaatteita niin helpoiten niitä saat Niken omasta kaupasta. Vaikka isot brändit eivät näkyvästi omia verkkokauppoja mainostakkaan Asoksen tai Zalandon tapaan, niin kaikessa hiljaisuudessa he ovat ne avanneet.

Ja jos tiedät oman kokosi joltain merkiltä etukäteen, niin ostoksille on helppo suunnata suoraan brändin omaan kauppaan. Ja näistäkin moni tarjoaa ilmaisen toimituksen kuin mennään tietyn summan ohi.

Eli jos tiedät merkin ja koon, niin tilaa naisten vaatteet netistä suoraan brändin omasta verkkokaupasta.

Ole tarkkana hinnassa

Vaikka kuitenkin saisit vaatteesi helpoiten jonkun valmistajan sivuilta suoraan, ei se tarkoita silti sitä, että tuote olisi halvin. Nykyään lähes joka verkkokauppaan liikkuu jonkun näköisiä alekoodeja aina ympäriinsä, joten kannattaa olla skarppina niitä metsästämässä! Esimerkiksi jättikauppaan Zalando on usein liikeellä erilaisia alennuskoodeja. Myös useat sosiaalisen median influencerit tarjoavat omia alekoodejaan, joita on järkevä käyttää.