Englantilaisia naisten nimiä (30 englantilaista nimeä)

Tälle sivulle olemme koonneet 30 suosittua naisten nimeä joita edelleen käytetään Englannissa ja Englannin kielisissä maissa.

Englantilaisia naisten nimiä (30 nimen lista)

 1. Emily
 2. Emma
 3. Olivia
 4. Ava
 5. Isabella
 6. Sophia
 7. Charlotte
 8. Abigail
 9. Amelia
 10. Harper
 11. Elizabeth
 12. Evelyn
 13. Abbie
 14. Chloe
 15. Charlotte
 16. Sophia
 17. Lily
 18. Leah
 19. Ella
 20. Mila
 21. Emilia
 22. Nicky
 23. Isa
 24. Evenlyn
 25. Flora
 26. Ocean
 27. Chasey
 28. Ellie
 29. Sophy
 30. Amber

Englannin kielisten naisten nimen taustaa

Englantilaisten naisten nimien alkuperä voidaan jäljittää eri lähteisiin, kuten vanhaan englantiin, latinaan ja kreikkaan. Joidenkin yleisimpien englantilaisten naisten nimien juuret ovat vanhassa englannissa, jota puhuttiin Englannissa ennen normannien valloitusta vuonna 1066. Nämä nimet ovat usein germaanista alkuperää, ja ne annettiin tytöille heijastamaan heidän perheidensä yhteiskunnallista asemaa, ammattia tai henkilökohtaisia ominaisuuksia.

Esimerkkejä vanhasta englanninkielisestä naisten nimestä ovat Aelfgyth, joka tarkoittaa ”tonttutaistelua”, ja Eadburh, joka tarkoittaa ”rikas ja onnellinen”. Muita suosittuja vanhoja englantilaisia tyttöjen nimiä ovat Aethelthryth, joka tarkoittaa ”jaloa ja vahvaa”, ja Aethelswith, joka tarkoittaa ”jaloa ja viisasta”.

Monien englantilaisten naisten nimien juuret ovat myös latinassa, muinaisten roomalaisten kielessä. Nämä nimet ovat usein klassista alkuperää, ja ne annettiin tytöille heijastamaan heidän vanhempiensa pyrkimyksiä tai uskonnollista vakaumusta. Joitakin suosittuja latinankielisiä englantilaisia naisten nimiä ovat Amelia, joka tarkoittaa ”ahkera”, ja Beatrice, joka tarkoittaa ”ilon tuojaa”.

Vanhan englannin ja latinan lisäksi joidenkin englantilaisten naisten nimien juuret ovat kreikassa, muinaisten kreikkalaisten kielessä. Näillä nimillä on usein mytologinen alkuperä, ja ne annettiin tytöille heijastamaan vanhempien uskomuksia tai kulttuuriperinteitä. Esimerkkejä kreikkalaisperäisistä englantilaisista naisten nimistä ovat Athene, joka tarkoittaa ”viisauden jumalatarta”, ja Afrodite, joka tarkoittaa ”rakkauden jumalatarta”.

Kaiken kaikkiaan englantilaisten naisten nimien alkuperä on moninainen ja heijastaa englannin kielen rikasta kulttuurihistoriaa. Englantilaisten naisten nimien juuret ovat monissa eri lähteissä vanhasta englannista latinaan ja kreikkaan, ja ne annettiin tytöille heijastamaan heidän perheidensä sosiaalista asemaa, pyrkimyksiä ja uskomuksia.

Amerikkalaiset naisten nimet vs Iso Britannia

Suurin ero amerikkalaisten ja brittiläisten naisten nimien välillä on nimien alkuperä. Amerikkalaisten naisten nimien juuret ovat yleensä englannissa, ranskassa ja muissa eurooppalaisissa kielissä, kun taas brittiläisten naisten nimien juuret ovat usein vanhassa englannissa, latinassa ja kreikassa.

Toinen ero amerikkalaisten ja brittiläisten naisten nimien välillä on niiden suosio ja yleisyys. Yhdysvalloissa suosituimpia naisten nimiä ovat yleensä ne, jotka on helppo lausua ja kirjoittaa ja jotka kuulostavat miellyttäviltä tai muodikkailta. Sen sijaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa suosituimmat naisten nimet ovat usein sellaisia, joilla on perinteinen tai historiallinen merkitys ja jotka heijastavat maan kulttuuriperinteitä.

Amerikkalaiset ja brittiläiset naisten nimet voivat myös erota toisistaan oikeinkirjoituksen suhteen. Yhdysvalloissa naisten nimet kirjoitetaan usein niin, että ne on helppo lausua ja ymmärtää myös niille, jotka eivät tunne kieltä. Yhdistyneessä kuningaskunnassa taas naisten nimet kirjoitetaan usein perinteisemmällä tai historiallisemmalla tavalla, vaikka tämä tarkoittaakin sitä, että nimet ovat vaikeampia lausua tai ymmärtää.

Kaiken kaikkiaan amerikkalaisten ja brittiläisten naisten nimien välillä on paljon yhtäläisyyksiä, mutta niissä on myös joitakin merkittäviä eroja. Amerikkalaiset ja brittiläiset naisten nimet heijastavat maidensa ainutlaatuisia kulttuuriperinteitä ja historiaa aina niiden alkuperästä niiden suosioon ja kirjoitusasuun asti.

Suomalaiset naisten nimet jotka ovat englantilaista perua

Englannista peräisin olevat suomalaiset naisten nimet ovat suhteellisen harvinaisia, sillä suomen kielellä on omat nimiperinteensä ja -käytäntönsä. On kuitenkin olemassa muutamia suomalaisia naisten nimiä, joiden juuret ovat englannissa, ja nämä nimet valitsevat usein vanhemmat, joilla on yhteys englanninkielisiin maihin tai jotka etsivät tyttärelleen modernia ja muodikasta nimeä.

Yksi esimerkki suomalaisesta naisnimestä, joka juontaa juurensa englannista, on Aino, joka on englantilaisen Aeneas-nimen suomenkielinen muoto. Tämä nimi on johdettu latinankielisestä nimestä Aeneas, joka tarkoittaa ”kiitettävää” tai ”ylistettyä”. Suomalaisessa mytologiassa Aino oli kaunis nuori nainen, jonka mustasukkainen aviomies murhasi traagisesti.

Toinen suomalainen naisennimi, jolla on juuret englannissa, on Eeva, joka on suomalainen muoto englantilaisesta nimestä Eva. Tämä nimi on johdettu hepreankielisestä nimestä Chavvah, joka tarkoittaa ”elämää” tai ”elävää”. Raamatussa Eva oli ensimmäinen nainen, jonka Jumala loi Aatamin kumppaniksi.

Kolmas suomalainen englannista peräisin oleva suomalainen naisennimi on Elina, joka on suomalainen muoto englantilaisesta nimestä Helen. Tämä nimi on johdettu kreikankielisestä nimestä Helenē, joka tarkoittaa ”soihtua” tai ”kirkasta valoa”. Kreikkalaisessa mytologiassa Helena oli maailman kaunein nainen, ja hänen kasvojensa sanottiin laukaisevan tuhat laivaa.

Kaiken kaikkiaan englannista peräisin olevat suomalaiset naisten nimet ovat suhteellisen harvinaisia, mutta suomen kielessä on muutamia esimerkkejä näistä nimistä. Ainosta Eevaan ja Elinaan nämä nimet heijastavat englanninkielisten kulttuurien vaikutusta suomen kieleen ja nimiperinteeseen.